fbpx
Сьогодні
14:58 28 Січ 2019

Міжнародні експерти відсіяли 40% кандидатів до Антикорупційного суду

Громадська рада міжнародних експертів із конкурсу до Вищого антикорупційного суду викреслила 42 сумнівних кандидата або майже 40% зі 113.

Про це повідомляє Центр протидії корупції.

Спочатку міжнародні експерти висловили сумнів 49 кандидатам, а згодом голосували за виключення їх із конкурсу на спільних засіданнях із Вищою кваліфікаційною комісією суддів.

"За підсумками шести спільних засідань конкурс покинули 42 кандидати. Семеро кандидатів залишилися в конкурсі. Їм вдалось переконати міжнародних експертів та кваліфкомісію суддів у своїй доброчесності та професійності", – йдеться у повідомленні.

Загалом 69 кандидатів продовжують змагатися за посади антикорупційних суддів. Вони пройдуть співбесіди із Вищою кваліфікаційною комісією суддів, після чого комісія визначить переможців конкурсу.

Президент має призначити суддів не пізніше 30 днів з дня отримання подання, а Вища рада правосуддя не має права відмовити у призначенні будь-кого із кандидатів.

Очікується, що Петро Порошенко призначить суддів до першого туру президентських виборів — до 31 березня 2019.

До цього із конкурсу ще можуть виключити кандидатів із сумнівних політичними зв'язками, через те, що їхнє призначення може негативно вплинути на довіру до судової влади.

До Громадської ради міжнародних експертів увійшло 6 міжнародних експертів із Великобританії, Литви, Канади, Данії та Македонії. Серед них 4 колишні судді та 2 — прокурори.

Конкурс до Антикорсуду Конкурс до Антикорсуду Конкурс до Антикорсуду

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: