fbpx
Сьогодні
12:06 28 Січ 2019

Досягнуто попередніх домовленостей на 1,5 мільярда Україні від Норвегії

Україна і Норвегія підписала попередніх контрактів приблизно на $1,5 млрд, з яких $1 млрд – інвестиції у відновлювану енергетику.

"Сьогодні підписали попередніх контрактів приблизно на півтора мільярда. З них тільки мільярд доларів – інвестиції у відновлювану енергетику", – повідомив прем'єр в ефірі телеканалу "Прямий" у ході робочої поїздки в Норвегію в понеділок.

Діалог України та Норвегії, як відзначила прем'єр-міністерка Солберг, "дозволив напрацювати і започаткувати кілька взаємовигідних проектів".

"Серед них – наміри норвезьких компаній Scatec Solar та NBT взяти участь у розбудові сектору відновлювальної енергетики України. Наразі обсяг норвезьких інвестицій в економіку України вельми невеликий – близько 8 млн доларів. А виконання спільних енергетичних планів збільшить цей показник у десятки разів", – повідомили в уряді.

Також Гройсман "запросив норвезьких інвесторів взяти участь в аукціоні з продажу спецдозволів на користування нафтогазоносними надрами". Перші торги, як зазначається, відбудуться орієнтовно у березні поточного року.

Сферами взаємного інтересу, як зазначили співрозмовники, також є програмне забезпечення та IT, захист довкілля, агровиробництво, кораблебудування, освіта.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: