fbpx
Сьогодні
14:32 28 Січ 2019

Академія наук України схвалила проект Hyperloop

НАН України провела науково-технологічні дослідження і вважає перспективним Hyperloop в Україні.

Про це повідомляє пресс-служба Міністерства інфраструктури.

На думку вчених, "виробничі потужності, інвестиційні можливості та управлінські переваги" дозволяють розвивати проект HypeUA.

Також за оцінками науковців, Hyperloop може не тільки стати новітнім самостійним видом транспорту, а й спонукати розвиток супутніх галузей.

"Ми лише на початку шляху, але об'єднання зусиль українських науковців та підприємців із міжнародним досвідом наших західних партнерів є фундаментом розбудови української інноваційної інфраструктури", − заявив з цього приводу Міністр інфраструктури Володимир Омелян.

Нагадаємо, Hyperloop – проект вакуумного швидкого поїзда, запропонований в 2012-2013 роках Ілоном Маском. Найбільш активно ним займаються компанії Virgin Hyperloop One і Hyperloop Transport Technologies.

Раніше міністр інфраструктури Володимир Омелян підписав меморандум про створення мережі Hyperloop "Львів-Київ-Одеса" протягом найближчих 10 років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: