fbpx
Сьогодні
22:09 27 Січ 2019

У Кропивницькому скоєно напад на представника ОПОРИ

Ввечері 26 січня,  у під'їзді багатоповерхівки напали на громадського омбудсмена із захисту виборчих прав Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Євгена Гурницького. Він пов'язує цей випадок із професійною діяльністю.

«Вчора у під'їзді будинку де я мешкаю, відносно мене скоєно напад. Невідомі особи назвали мене по імені, я відгукнувся і потім мені завдали ушкодження в області правого ока. Невідомі особи втекли з місця події і не взяли жодну з моїх  особистих речей.

Цей випадок пов'язую з професійною діяльністю, оскільки останнім часом я фіксую порушення виборчого законодавства на території Кіровоградської області», – зазначив Євген Гурницький.

Омбудсмен написав заяву в поліцію, також звернувся в медичний заклад.

Євген Гурницький є заявником до поліції у одній справі щодо розміщення агітаційних матеріалів без вихідних даних на білбордах із зображенням одного із кандидатів у Президенти  України та свідком ще у ряді подібних заяв в поліцію по білбордах із зображенням інших п'яти кандидатів.

«Виборча кампанія тільки розпочалася, а на представника ОПОРИ скоєно напад. Ми розцінюємо цю подію як тиск на спостереження. І у будь-якому випадку  будемо об'єктивно і неупереджено фіксувати перебіг виборів Президента України у Кіровоградській області», – наголосила координаторка спостереження за виборами Громадянської мережі ОПОРА у Кіровоградській області Зоя Лебідь.

Всеукраїнська громадська організація "Громадянська мережа «ОПОРА»  — одна з провідних неурядових та позапартійних всеукраїнських організацій громадського контролю та адвокації у сфері виборів, парламентаризму, освіти, управління спільною власністю, енергоефективності, місцевого самоврядування, а також всеосяжного впровадження принципу відкритих даних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: