fbpx
Сьогодні
10:32 27 Січ 2019

На Хмельниччині знову масове отруєння в дитсадку

У ДНЗ "Теремок" м. Нетішин Хмельницької області зареєстровано спалах харчової токсикоінфекції.

Як повідомляє ГУ Держспоживслужби в Хмельницькій області, станом на 25 січня до лікарів звернулося 8 хворих дітей з однієї групи дошкільного навчального закладу (ясла-садок) комбінованого типу №5 "Теремок" м.Нетішин.

Попередній діагноз – "харчова токсикоінфекція?".

"До виникнення спалаху могло б призвести порушення законодавства у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення та у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що спеціалісти державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, а також відділу безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби в Хмельницькій області здійснюють позапланову перевірку дошкільного навчального закладу, з'ясовують причини та умови, що могли призвести до виникнення та поширення інфекційного захворювання.

За фактом виникнення спалаху направлено матеріали в правоохоронні органи. Обставини виникнення спалаху з'ясовуються.

Нагадаємо, у жовтні 2018 року в Нетішині Хмельницької області внаслідок спалаху гострої кишкової інфекції у дошкільному навчальному закладі № 6 "Райдуга" захворіли 56 осіб, з них 44 – діти. Тоді підозрювали сальмонельоз.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: