fbpx
Сьогодні
16:24 26 Січ 2019

Савченко висунули кандидатом в президенти

Народну депутатку Надію Савченко, яку підозрюють у підготовці теракту в центрі Києва, висунули у кандидати на вибори президента України.

Про це повідомляє громадянська мережа Опора у Facebook.

Савченко висунули на з'їзді партії Суспільно-політична платформа Надії Савченко.

Попри недопуск до депутатки нотаріуса, який мав оформити документи для реєстрації як кандидатки у президенти, близьким Надії вдалося почати реєстрацію рахунку партії.

За словами сестри депутатки Віри Савченко, згодом нотаріуса все-таки допустили, але в цьому не було потреби.

Вона додала, що сподівається на висунення кандидатури сестри та зробить усе можливе — "з вірою, надією та любов'ю".

Зазначається, що рішення було прийнято одноголосно.

"Делегати тримали у руках фрукти гранати та скандували "Свободу Надії Савченко, свободу українським політв'язням", – йдеться в повідомленні.

В "ОПОРІ" додали, що у програмі кандидатки – зміна політичної системи конституційним шляхом.

Як зазначається на сторінці Савченко в Facebook, у з'їзді партії взяли участь понад сто чоловік – представники з усіх областей України.

Політична партія «Громадсько-політична платформа Надії Савченко» висунула Надію Савченко кандидаткою у Президенти…

Posted by Civil Network OPORA on Saturday, January 26, 2019

Савченко перебуває під вартою з 23 березня 2018 року.

22 березня Верховна Рада підтримала подання генпрокурора Юрія Луценка і дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт Савченко.

Надії Савченко інкримінують взаємодію з ватажками бойовиків "ЛДНР", змову з керівником Центру звільнення полонених Офіцерський корпус Володимиром Рубаном та підготовку теракту у Верховній Раді. Його метою, за версією Генпрокуратури, було фізичне знищення керівництва держави та захоплення влади.

Савченко визнала, що причетна до вивезення зброї з окупованих територій та розмов про організацію терактів. Але назвала це власною спецоперацією.

Нардеп пройшла тест на поліграфі, результати якого, за даними СБУ, вказали на наміри нардепа повалити конституційний лад і здійснити теракти в урядовому кварталі й у будівлі Верховної Ради.

Читайте також спецпроект інтерв'ю "Кандидати в кандидати" — що пропонують ті, хто заявив про свої президентські амбіції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: