fbpx
Сьогодні
22:13 26 Січ 2019

Криза у Венесуелі: ЄС закликав до дострокових виборів президента, а США визнати Гуайдо

Хуан Ґуайдо VS Ніколас Мадуро

Євросоюз закликав владу Венесуели провести дострокові вибори президента найближчим часом, інакше буде порушено питання про визнання лідера опозиції Хуана Гуайдо лідером країни.

"ЄС настійно закликає до термінового проведення вільних, прозорих і заслуговуючих на довіру президентських виборів відповідно до міжнародних демократичних стандартів і конституційного порядку Венесуели", – йдеться в заяві верховного представника ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні.

У блоці наголосили, що ЄС зробить подальші кроки, в тому числі з питання визнання керівництва країни, якщо дострокові вибори не відбудуться.

Там також заявили про повну підтримку Національних зборів, лідер якого оголосив себе тимчасовим главою держави.

Раніше лідери Франції та Іспанії дали президенту Венесуели Ніколасу Мадуро вісім днів на оголошення про вибори, інакше вони визнають Хуана Гуайдо президентом країни.

Держсекретар США Майк Помпео закликав світову спільноту визнати Хуана Гуайдо президентом Венесуели й висловив сподівання на швидке проведення виборів.

"Сполучені Штати підтримали народ Венесуели, і до цього часу багато країн вчинили так само, підтримавши легітимний уряд тимчасового президента Хуана Гуайдо", – заявив він на засіданні Ради безпеки ООН 26 січня, передає Інтерфакс-Україна.

"Сполучені Штати вами пишаються… Зараз настав час для всіх інших країн прийняти сторону. Не можна відкладати", – додав Помпео.

Крім того, Помпео висловив надію на те, що у Венесуелі оголосять про проведення нових виборів.

"Ми сподіваємося, що вільні та чесні вибори будуть проведені якомога швидше", – сказав держсекретар США.

Читайте також статтю: Революція у Венесуелі: останні дні режиму Мадуро або поспішні висновки демократичного світу?

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: