fbpx
Сьогодні
16:05 26 Січ 2019

Безсмертний створив партію “Рух+380” і висунув свою кандидатуру в Президенти

З'їзд партії “Рух+380” / Фото: Павло Островський, rubryka.com

Сьогодні у Києві відбувся установчий з'їзд партії "Рух+380".

Про це повідомляє журналіст "Рубрики". 

Головою партії обрали депутата кількох скликань Романа Безсмертного, його заступником став екс-голова Рівненської ОДА Віктор Матчук. Контрольно-ревізійну комісію партії очолив екс-губернатор Херсонщини Борис Сіленков. Делегати проголосували усі питання, необхідні для створення партії і символічно висунули кандидатуру Романа Безсмертного у Президенти України.

З'їзд партії

З'їзд партії "Рух+380" / Фото: Павло Островський, rubryka.com

Головуючий на з'їзді Віктор Матчук пояснив, що команда Безсмертного прийняла рішення не купувати готову партію, а створювати її з нуля. "Процедура вимагає зібрати 10 тисяч підписів у ⅔ містах і районах ⅔ областей України. Після завершення зборів ми підемо до людей збирати підписи за створення цієї партії. Ми хочемо бачити, чи є запит суспільства на наші ідеї" – заявив Віктор Матчук.

Представляючи лідера партії Романа Безсмертного, Віктор Матчук сказав: "Я не знаю людини, яка має такий досвід партійного будівництва, такий досвід успішних виборчих кампаній. Багато людей впевнені, що без Безсмертного не було би Президента Ющенка".

Він оголосив запропоновану назву для партії "Рух +380". Матчук пояснив, що +380 – це міжнародний телефонний код України, який об'єднує українців в усіх регіонах, включно з окупованими нині територіями. Голосування за назву відбувалось без обговорення. З 516 делегатів з'їзду таку назву підтримали 490, 6 проголосували проти, ще 20 утримались.

З'їзд партії

З'їзд партії "Рух+380" / Фото: Павло Островський, rubryka.com

Після голосування делегат з Дніпра виступив з критикою цієї назви і запропонував вибрати іншу. Також від кількох учасників з'їзду надійшли записки, про те, що вони не розуміють назви. Однак до питання назви з'їзд не повертався.

Голова партії Роман Безсмертний пояснив: "Змістом нашої роботи є ідея неоконсерватизму. Це фактично сучасний республіканізм, це речі, висловлені трьома словами "Свобода, людина, праця". Виходячи з цих параметрів, ми маємо відповідати на питання війни корупції, економіки, соціальної проблематики. Ціннісних набором діяльності партії є християнські цінності. Головною цінністю є людина, система органів влади та місцевого самоврядування має працювати для людей".

Основною метою партії Безсмертний назвав розбудову Великої України. "+380 – це код Великої України. Це зрозуміла легенда і впізнаваний код України у всьому світі".

З'їзд партії

З'їзд партії "Рух+380" / Фото: Павло Островський, rubryka.com

До координаційної ради, крім голови (Безсмертний) і заступника (Матчук), увійшли Тарас Плахтій, Олексій Кособуцький, Руслан Панчишин, Юлія Пархоменко та Уляна Стельмашова.

Наприкінці з'їзду головуючий пояснив, що партія не має формального права висувати кандидата в Президенти, оскільки вона ще не зареєстрована. Однак він запропонував символічно висунути в Президенти Романа Безсмертного в Президенти на знак підтримки делегатами з'їзду. Рішення було підтримано одноголосно.

Читайте також спецпроект інтерв'ю "Кандидати в кандидати" — що пропонують ті, хто заявив про свої президентські амбіції.

Підписуйтесь в Facebook, ТwitterTelegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: