fbpx
Сьогодні
17:53 25 Січ 2019

Як змінити місце голосування на виборах? Покрокова інструкція

Проголосувати на виборах Президента за місцем фактичного проживання, а не "за пропискою"? Так, це можливо! Всього лиш кілька кроків – і Ви отримаєте бажану довідку (буквально за 15 хвилин – якщо це робити не в переддень виборів):

взяти паспорт і його копію

прийти до відділу Державного реєстру виборців (адреси за посиланням; до прикладу – Київ)

написати заяву основного зразка з номером дільниці, де хочете голосувати (адреси за посиланням; до прикладу – Київ); зразок заяви за посиланням

надати документ, що підтверджує причину зміни місця голосування (наприклад, довідка з місця роботи, договір на оренду житла, проїзні документи (іменні) тощо. Для ВПО – достатньо лише паспорту)

подати перелічені вище документи до відділу Державного реєстру виборців 

прийти 31 березня на обрану для голосування дільницю та проголосувати
Як змінити місце голосування на виборах

Увага! 

– Зміна місця голосування доступна НЕ лише тим, хто має реєстрацію місця проживання на територіях Криму, міста Севастополь та Луганської/Донецької областей. Процедура доступна усім.

– Для громадян України, які прописані на тимчасово окупованій території, процедура спрощена. Документи, що підтверджують потребу в тимчасовій зміні місця не потрібні ‒ лише паспорт.

Заяву можна подати не пізніше, ніж за 5 днів до дня голосування.

А перед другим туром виборів процедуру необхідно повторити.

Детальніша інформація за посиланням.

Важливим фактом у цей передвиборчий період є те, що в усіх регіонах України працює  Мережа громадських омбудсменів із захисту виборчих прав. Більше про цю ініціативу за підтримки ЄС – на сайті Громадянської мережі ОПОРА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: