fbpx
Сьогодні
18:03 25 Січ 2019

Вибори-2019: російські хакери намагаються зламати системи ЦВК

Системи Центральної виборчої комісії України зазнають масованих кібератак, організованих, цілком ймовірно, Росією, повідомив начальник кіберполіції України Сергій Демедюк.

"Йдуть постійні атаки – вони йдуть від простого (програмного забезпечення) до підкладання додатків, які використовує той або інший співробітник", – заявив він в інтерв'ю Reuters.

За словами голови кіберполіції, хакери атакують сервера, а також робочі та персональні комп'ютери співробітників ЦВК і навіть їхніх родичів. Їхня ціль – маніпулювати результатами голосування на президентських виборах, які відбудуться в березні.

Демедюк розповів, що кіберзлочинці використовують техніку фішингу, зокрема, розсилають поштою вітальні листівки, рекламні пропозиції, оповіщення про оновлення програмного забезпечення і додатків. Такі електронні листи містять шкідливе ПЗ для крадіжки паролів і особистої інформації співробітників.

"На новорічні свята привітання з вірусами від нібито імені урядових організацій, уряду набули такого масового характеру, що просто завалили всіх", – сказав Демедюк.

Очільник кіберполіції наголосив, що на даний момент не виявлено випадків проникнення в системи ЦВК. За його словами, масштабні кібератаки очікуються за місяць до виборів, коли почнуть працювати місцеві виборчі комісії.

Крім того, за словами Демедюка, вже активізувалися хакери, які спеціалізуються на крадіжках баз даних. Їхній фінансовий слід вказує на те, що цим займаються організації, підконтрольні спецслужбам РФ, додав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: