fbpx
Сьогодні
23:32 25 Січ 2019

Трамп оголосив про досягнення угоди, що припинить "шатдаун"

Фото: Win McNamee/Getty Images

Президент США Дональд Трамп оголосив про угоду щодо тимчасового відновлення роботи федерального уряду.

Відео виступу Трамп виклав у Twitter.

"Я дуже гордий оголосити сьогодні, що ми досягли угоди завершити "шатдаун" і відновити роботу федерального уряду. Як усі знають, я маю дуже потужні альтернативи, але не захотів їх використовувати цього разу. Сподіваюся, необхідності в цьому не буде", – сказав Трамп.

Президент США пообіцяв підписати найближчим часом законопроект про відновлення роботи уряду до 15 лютого.

Нагадаємо, американські сенатори не змогли узгодити проект бюджету країни, через що в США тимчасово призупинилася робота держустанов ("шатдаун").

"Шатдаун" у США розпочався у ніч на 22 грудня 2018 року. Минулої суботи він подолав рекорд тривалості в історії Сполучених Штатів.

Документ не був прийнятий через розбіжності між демократами і республіканцями щодо планів президента США побудувати стіну на кордоні з Мексикою. Трамп вимагає виділити майже 6 мільярдів доларів на фінансування стіни, а демократи категорично відкидають цю пропозицію. Палата представників Конгресу США, більшість у якій мають демократи, ухвалила низку законопроектів, спрямованих на завершення "шатдауну". Водночас Палата відкинула вимогу президента Трампа про додаткове фінансування прикордонної стіни. 24 січня жодна з пропозицій і демократів, і республіканців, спрямована на розблокування уряду, не отримала необхідної кількості голосів у Сенаті.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: