fbpx
Сьогодні
12:35 25 Січ 2019

Росія перекинула в Судан розганяти протести найманців "Вагнера", які воювали на Донбасі, - розвідка

Архівне фото з бійцям ПВК Вагнера

Підрозділи російських найманців розганяють демократичні протести в Судані.

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

У МЗС РФ напередодні назвали фейком матеріал авторитетного британського ЗМІ The Times про присутність у Судані російських найманців, які придушують демонстрації демократичної опозиції.

Наявні у СБУ документи свідчать, що у Судані з грудня 2017 року перебуває збройний контингент "ПВК Вагнера" у складі не менше 300 осіб.

Більшість з яких до цього брала участь у бойових діях на території України.

"Більше того, СБУ володіє доказами, що особовий склад та озброєння "ПВК Вагнера" доставляється до Судану та інших країн регіону авіацією Міністерства оборони РФ", – повідомляє СБУ.

За п'ять місяців 2018 року здійснено вісім рейсів з Москви (через російську авіабазу Хмеймім у сирійській Латакії) до столиці Судану Хартум.

Уже з Хартума до інших країн Африки йшли рейси, де також присутні збройні підрозділи "ПВК Вагнера": Центральна африканська республіка та Лівія.

"Задіяна логістика дозволяє військовому командуванню РФ регулярно (кожні 2 місяці) проводити ротації особового складу "їхтамнетів" як у Сирії, так і в Африці. Фактично Судан використовується як перевалочна база для постачання зброї та особового складу до країн Африки, які Росія намагається використати у своїх геополітичних деструктивних інтересах", – йдеться у повідомленні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: