fbpx
Сьогодні
20:49 24 Січ 2019

Зміна назви Македонії: у Греції відклали голосування за угоду

Противники референдуму із символікою «Вергінської зірки», використання якої у Македонії вимагає заборонити Греція. Фото: EPA/Valdrin Xhemaj

Голосування в грецькому парламенті щодо ратифікації угоди з Македонією про зміну назви останньої відбудеться в п'ятницю, 25 січня, о 14:30 за Києвом.

Про це пише Ekathimerini.

Попередньо голосування очікувалося пізно в четвер, проте відкласти його вирішили за підсумками засідання парламентських спікерів та їхніх заступників. Тим часом в Афінах посилили заходи безпеки в очікуванні серйозних заворушень.

Очікується, що парламент ратифікує угоду. Уряд прем'єр-міністра Алексіса Ципраса заручився підтримкою щонайменше 151 депутата в 300-містному парламенті.

Проти документа виступає опозиція, яка навіть розглядала можливість ініціювати вотум недовіри уряду, щоб відкласти голосування. Проте опозиційна партія "Нова демократія", за даними грецьких ЗМІ, все ж таки вирішила не робити цього.

Угода, спрямована на врегулювання 28-річної суперечки між двома країнами щодо використання терміна "Македонія", викликала сильний спротив серед багатьох греків.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: