fbpx
Сьогодні
16:33 24 Січ 2019

У Вікіпедії відбудеться "вікімарафон" присвячений 15-річчю української версії

30 січня цього року українська Вікіпедія святкуватиме 15-річчя від часу створення першої статті. 

У зв'язку з цим громадська організація "Вікімедіа Україна" оголосила проведення "вікімарафону" з написання нових статей до української Вікіпедії, який триватиме з 26 по 30 січня 2019 року.

Участь у "вікімарафоні" може взяти кожен охочий: для цього слід написати нову статтю на будь-яку тему до української Вікіпедії або до іншомовних розділів Вікіпедії про Україну, зокрема кримськотатарською та англійською мовами, які свій день народження також святкують у січні.

Для участі слід мати обліковий запис у Вікіпедії.

Всі статті мають відповідати критеріям значимості, базуватися на підставі авторитетних джерел та посилатись на них, не порушувати авторське право, а також дотримуватись нейтральної точки зору й не містити оригінальних досліджень.

Для тих, хто не може визначитися чи знайти тему для статті, у Вікіпедії укладено спеціальні списки "червоних посилань" – статей, яких поки що бракує в онлайн-енциклопедії.

Для участі в акції також не обов'язково писати статтю саме в дні проведення "вікімарафону": її текст можна підготувати заздалегідь, а вже під час акції опублікувати статтю у Вікіпедії.

Найактивніші учасники акції зможуть отримати сувеніри з логотипом Вікіпедії від організаторів поштою або під час вікізустрічей, які відбудуться по всій Україні.

Перша акція з написання статей якомога більшою кількістю україномовних статей відбулася 27 квітня 2014 року і була присвячена пам'яті Ігоря Костенка, Героя України, редактора Вікіпедії, який загинув 20 лютого 2014 року під час розстрілу активістів Євромайдану на вулиці Інститутській у Києві.

З 2015 року "вікімарафон" щорічно проводиться до Дня народження української Вікіпедії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: