fbpx
Сьогодні
09:34 24 Січ 2019

США відмовилися розривати відносини з Венесуелою і погрожують "вжити дій" у разі нападу на дипломатів

Фото Reuters

США більше не вважають Ніколаса Мадуро легітимним президентом Венесуели, тому його рішення про розрив дипломатичних відносин не має для них ваги.

Про це повідомив Держдепартамент США у Facebook

Адміністрація США також готова надати підтримку виконуючому обов'язки президента Хуану Гуайдо.

"США не визнають режим Мадуро. США не вважають, що колишній президент Ніколас Мадуро має законні повноваження для розриву дипломатичних відносин", – йдеться в повідомленні.

Вашингтон також закликав збройні сили та органи безпеки Венесуели продовжувати захищати "добробут усіх громадян Венесуели, так само як і громадян США, а також інших іноземних громадян у Венесуелі".

Крім того, США попереджують, що за напад на дипломатичні установи у Венесуелі будуть відповідні наслідки.

"США вживуть заходів, аби притягнути до відповідальності будь-кого, хто загрожуватиме  безпеці нашої місії та її персоналу", – попереджає Держдеп.

Нагадаємо, у Венесуелі, 10 січня, відбулася інавгурація президента Ніколаса Мадуро. Він став президентом країни вже вдруге, після виборів 20 травня 2018 року. ЦВК Венесуели оголосив про перемогу чинного президента, який набрав близько 70% голосів виборців.

Таким чином, Мадуро забезпечив собі перебування на посаді президента Венесуели до 2025 року.

Це поклало початок масових заворушень в країні. Події почали розвиватися стрімко: лідер опозиції Хуан Гуайдо оголосив себе президентом Венесуели, Національна асамблея оголосила Гуайдо виконуючим обов'язки президента країни. США відразу ж визнали легітимність Гуайдо.

Ніколас Мадуро у відповідь заявив про розрив дипломатичних відносин з США. Він дав американським дипломатам 72 години, щоб покинути країну.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: