fbpx
Сьогодні
12:34 24 Січ 2019

Росія лякає "катастрофічним сценарієм", якщо армія США вторгнеться до Венесуели

Москва застерегла Вашингтон від військового втручання у справи Венесуели.

Про це заявив  заступник глави МЗС Росії Рябков, передає "Взгляд".

"Ми застерігаємо від цього. Ми вважаємо, що це був би катастрофічний сценарій, який струсоне основи тієї моделі розвитку, який ми спостерігаємо в регіоні Латинської Америки", – сказав Рябков.

Дипломат підкреслив, що Росія продовжить підтримувати Венесуелу, яка є стратегічним партнером Москви та буде стояти на сторожі суверенітету країни.

"Ми спостерігаємо за розвитком ситуації в Венесуелі, ми бачимо прагнення певної групи країн, і США в тому числі, використовувати різного роду майданчики, в тому числі і Організацію американських держав, для посилення тиску на дружню нам Венесуелу під різними приводами", – сказав Рябков.

За його словами, у майбутньому слід очікувати "підливання масла у вогонь"  внутрішніх процесів Венесуели.

"Мабуть, доведеться нам і надалі роз'яснювати свою позицію чітко і виразно. Але дружню нам Венесуелу, нашого стратегічного партнера ми підтримували і будемо підтримувати", – підкреслив дипломат.

Нагадаємо, що Вашингтон визнав спікера парламенту Венесуели Хуана Гуайдо тимчасовим главою держави і зажадав від скинутого президента країни Ніколаса Мадуро не допустити силових дій проти опозиції.

Після цього в Каракасі почалися запеклі сутички протестувальників з поліцією, які супроводжуються вибухами.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: