fbpx
Сьогодні
11:53 24 Січ 2019

Німеччина не відмовиться купувати російський газ

Водночас канцлер ФРН заявила, що Берлін збирається отримувати скраплений природний газ, можливо, навіть зі США. І надалі диверсифікувати поставки.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що країна продовжить купувати газ в Росії, однак також диверсифікуватиме поставки палива. Про це повідомляє "Український тиждень" з посиланням на агентство Reuters.

Зазначається, що дана заява прозвучала під час Всесвітнього економічного форумі у Давосі.

"Природний газ буде відігравати (для Німеччини) все більшу роль протягом декількох десятиліть. Тому суперечка про те, звідки надходить газ, дещо перебільшена", – зазначила вона, реагуючи на критику США щодо нового газопроводу "Північний потік-2". 

"З одного боку, ми будемо продовжувати отримувати природний газ з Росії, це абсолютно ясно" – пояснила канцлер, не говорячи конкретно про проект "Північний потік-2". "Але, звичайно, ми також хочемо диверсифікації", – наголосила вона, відкидаючи звинувачення у тому, що ФРН йде до більшої залежності від російського газу.

"Саме тому ми збираємося отримувати скраплений природний газ, можливо, навіть зі США та з інших джерел. Таким чином, ми розбудовуємо інфраструктуру в усіх напрямках", – сказала Ангела Меркель.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: