fbpx
Сьогодні
14:14 24 Січ 2019

Енергоатом поскаржився Антимонопольному комітету на формулу "Роттердам+"

Фото: Ілюстраційне

Державний оператор атомних електростанції – Енергоатом, подав заяву до Антимонопольного комітету щодо скандальної формули "Роттердам+".

Про це йдеться у повідомленні на сайті Антимонопольного комітету України.

Так, в Енергоатомі стверджують, що після запровадження формули ціноутворення електроенергії "Роттердам+" атомним електростанціям довелося зменшити ціну на свою електроенергію.

"Постанови НКРЕКП, на думку заявника, призвів до перерозподілу коштів оптового ринку електроенергії на користь генеруючих компаній ТЕС за рахунок відповідного зниження тарифу на електричну енергію АЕС", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що після отримання заяви Антимонопольний комітет направив вимоги про надання інформації до НКРЕКП, Міністерства енергетики та державного підприємства Східний гірничо-збагачувальний комбінат».

Раніше Антимонопольний комітет не побачив зловживання монопольним становищем компанією "ДТЕК", яка володіє 9 з 15 українських ТЕС та видобуває 85% вугілля для них.

Також повідомлялось, що вартість енергії українських ТЕС виявилась однією з найвищих у світі, при тому, що ефективність їхньої роботи навпаки однією з найнижчих.

Зазначимо, що вартість електроенергії, що виробляється ТЕС України регулюється за формулою «Роттердам+», яку запровадили у травні 2016-го року.

Відповідно до методики, вартість палива визначалася за формулою "ціна вугілля у портах Амстердам — Роттердам — Антверпен + вартість його доставки в Україну".

Формула "Роттердам+" застосовується як для ТЕС, що спалюють антрацитову (дефіцитну) групу вугілля, так і для станцій, що спалюють газову групу вугілля.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: