fbpx
Сьогодні
12:17 24 Січ 2019

Антикорупційний суд почне роботу до літа, - експерт

Перші 35 суддів новоствореного Антикорупційного суду буде обрано та призначено ще у березні 2019 року. Їх має затвердити ще теперішній Президент.

Про це під час прес-конференції на тему: «Боротьба з корупцією – що далі?» повідомив керівник антикорупційної програми Світового банку в Україні Давід Бернштейн, інформує ZIK.

«Ми тісно працювали з вищою кваліфікаційною комісією та міжнародними експертами, які займаються відбором суддів. Цей процес має закінчитись до виборів, тобто перші 35 суддів будуть обрані вже у березні та призначені діючим президентом. Також мені відомо, що паралельно у Києві працюють над тим щоби підготувати приміщення для розміщення нового суду, а також над документацією, яка буде супроводжувати їхню роботу. Тому я впевнений, що перші справи суд розгляне ще до початку літа. Також ми працюємо над тим, щоби обрані судді швидко вдосконалили свою кваліфікацію, тому готуємо разом з нашими партнерами для них багато тренінгів», – розповів Давід Бернштейн. 

Процес обрання суддів та створення Антикорупційного суду також прокоментував керівник Львівського теруправління НАБУ Тарас Лопушанський, зокрема він повідомив про долю тих проваджень, розгляд яких вже розпочато в інших судах:

«Антикорупційний суд буде розглядати лише ті провадження, які розслідували у НАБУ. Також судді будуть мати відповідну високу кваліфікацію. Тому, можна сподіватись, розгляд ними справ буде дуже швидким і фаховим. І ситуації, коли між судовими засіданнями є і піврічні перерви більше, не буде ніколи.

Щодо ситуації, коли розгляд певного провадження розпочато в іншому суді, то він вже зобов'язаний довести його до обґрунтованого вироку. І лише тоді можна розпочати розгляд цієї справи у Антикорупційному суді, але вже в апеляційній інстанції».

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: