fbpx
Сьогодні
22:02 23 Січ 2019

Вчені вперше зафіксували падіння метеорита під час місячного затемнення

Фото Reuters

Вчені з іспанського університету в місті Уельві протягом багатьох років намагалися відобразити падіння метеорита під час затемнення, але кожен раз щось йшло не так (іноді траплялися спалахи раніше самого затемнення).

Цього разу вчені використовували не чотири, а вісім телескопів, спрямованих на різні ділянки місячної поверхні — спалах зафіксували відразу з декількох приладів, передає reddit.com.

Фахівці з університету Уельва вивчили отримані дані і дійшли до висновку, що це дійсно впав метеорит, а не оптична аномалія.

Користувачі порталу Reddit навіть створили тему під назвою "Можливий вплив метеорита на Місяць під час затемнення", передає Naked Sciense.

Вони викладали фотографії та записи різних трансляцій як підтвердження цього припущення.

Програмне забезпечення вказало на спалах, який зафіксували різні телескопи в один і той же час в одному місці на місячній поверхні, що остаточно розвіяло всі сумніви. Наразі ще не розрахували розмір космічного тіла, що впало на Місяць, але припускають, що воно важило близько двох кілограмів і не перевершувало за розмірами футбольний м'яч.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: