fbpx
Сьогодні
10:14 23 Січ 2019

В Україні втратили чинність 90% радянських ГОСТів

Міністерство економічного розвитку нагадує, що з 1 січня 2019 року переважна більшість технічних стандартів Радянського Союзу втратили силу в Україні.

Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Загалом повинні бути скасовані понад 12 тисяч радянських ГОСТів.

Разом з цим 1173 радянських ГОСТа залишаються в силі станом на 1 січня 2019 року. Такі ГОСТи будуть діяти до 1 січня 2022 року.

Зокрема, залишаться в силі стандарти, на заміну яких наразі проводиться або планується проведення розробки проектів відповідних національних стандартів; стандарти, посилання на які є в нормативно-правових актах; стандарти Єдиної системи конструкторської документації; стандарти, розроблені на основі міжнародних стандартів, версії яких актуальні в наш час.

Оскільки продовження дії радянських ГОСТів після 2022 року є неможливим, пропонується всім зацікавленим сторонам, які в своїй роботі використовують ГОСТи, "знайти альтернативу використанню стандартів Радянського Союзу, які фактично є регуляторними актами вже неіснуючої держави і суперечать нововведення".

У той же час при необхідності розробки національного стандарту на заміну відповідному радянському ГОСТу будь-яка зацікавлена ​​сторона може виступити замовником розробки такого стандарту відповідно до закону України "Про стандартизацію".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: