fbpx
Сьогодні
12:51 23 Січ 2019

Уперше прибуток від транзиту газу перевищує витрати на імпорт

Доходи України від транзиту природного газу за підсумками минулого року виявились більшими, ніж витрати на його імпорт. Прибуток склав 500 млн доларів. Про це розповів глава «Нафтогазу» Андрій Коболєв. Він уточнив, що у 2014 році цей показник був від'ємним, а видатки були більшими за дохід на 4,7 млрд.
«Коли росіяни говорять про відновлення «балансу інтересів», чи «нульовий сценарій» — корисно тримати перед очима цю ілюстрацію. Насправді росіян цікавить повернення в минуле, коли Україна знаходилась у повній фінансовій та політичній залежності», — зазначив глава НАК.

Коли росіяни говорять про відновлення "балансу інтересів", чи "нульовий сценарій" – корисно тримати перед очима цю…

Posted by Andriy Kobolyev on Tuesday, January 22, 2019

 

Зазначимо, що в разі зриву транзиту Україна відсудить у «Газпрому» 12 мільярдів доларів у арбітражному суді. Власне, припинення транзиту російського газу через територію України завдасть економіці країни збиток у розмірі 3,5 млрд доларів. Втім, навіть після добудови газопроводу «Північний потік-2» у 2019-му «Газпрому» доведеться використовувати транзит через Україну принаймні до 2021 року. Тільки тоді будуть добудовані газопроводи в Німеччині, які дозволять запустити нову російську трубу на повну потужність.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: