fbpx
Сьогодні
15:55 23 Січ 2019

Сучасні смартфони працюють завдяки "дітям-рабам" у Конго, - The Sun

Велика кількість смартфонів у світі працюють завдяки дитячій праці в африканській країні Конго.

Про це пише The Sun.

У шахтах цієї країни видобувається 60% кобальту, який використовується для виготовлення батарей різноманітних гаджетів.

"Дітей, найменшим з яких лише шість років, б'ють, поки вони дістають з землі кобальт, життєво необхідний компонент літій-іонних батарей", – пише видання.

За оцінками експертів, близько 40 тисяч дітей працюють у жахливих умовах на шахтах 12 годин на день, отримуючи лише 2 фунти (72 гривні) за зміну.

"Дітей, декого з яких пригощають марихуаною, змушують копати тунелі завглибшки до 30 метрів в імпровізованих шахтах та часами працювати в чорних вузьких проходах, в яких неможливо встати на повний зріст", – пише видання.

Зазначається, що вже були нещасні випадки, коли велика кількість дітей гинула після обвалу таких тунелів.

Видання зазначає, що велика кількість шахт належить китайським компаніям, які потім продають кобальт світовим гігантам на кшталт Apple.

Міжнародні організації, зокрема, Amnesty International, закликають виробників гаджетів вплинути на постачальників та зробити все необхідне для з'ясування ланцюга постачання, аби змінити ситуацію в Конго на краще.

"Зараз бум на кобальт. Робота в шахтах збільшиться, оскільки зростатиме попит на кобальт для виробництва електрокарів. Але дітям потрібно повернутись до школи, а робітники мають отримувати справедливу платню", – цитує правозахисників Sun.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: