fbpx
Сьогодні
20:37 23 Січ 2019

Справа Михайлика: ГПУ робить все можливе для того, аби "загубити" головний речдок – кулю з легені

Генеральна прокуратура України робить все можливе для того, аби «загубити» головний речовий доказ – кулю з легені, якою поранили 22 вересня одеського активіста Олега Михайлика.

Про це пишуть у спільноті «Хто замовив Катю Гандзюк?» з посиланням на статтю УП.

ГПУ «не встигла» надіслати запит про міжнародно-правову допомогу до Мюнхена, де оперували активіста. Ці документи були конче необхідні для проведення незалежної міжнародної експертизи.

Саме через дії ГПУ Олегу довелось відкласти важку операцію та прожити з кулею в легенях ще кілька днів. Потрібного запиту досі немає. Натомість ГПУ вимагає у німців кулю для того, щоб провести експертизу самим.

«Ця система не залишає мені самому ніякого вибору, окрім як лягати на операційний стіл, розуміючи, що вилучена куля практично втрачає весь свій сенс як найважливіший речовий доказ у слідчих діях і в суді в подальшому. Адже саме ця витягнута куля може нести в собі той потужний «законсервований» потенціал для розкриття цього резонансного злочину. Саме куля могла б вивести не тільки на виконавців мого замаху, але і на посередників, і навіть на замовників», – написав у відчаї через перенесену операцію Михайлик.

Як пояснив Михайлик «Українській правді», ситуацію врятував оперативний запит Нацполіції через Інтерпол до поліції Німеччини про присутність німецьких правоохоронців на операції, яким одразу передали кулю і які тепер її у себе зберігають.

Більш того Олег Михайлик розповів, що генеральний прокурор Юрій Луценко у листопаді запросив його на особисту зустріч, на якій рекомендував провести операцію з вилученням кулі в Україні.

«Він рекомендував провести операцію з вилученням кулі в найближчі дні в Україні. Ніби тільки відсутність кулі їм заважає розслідувати злочин», – розповів активіст.

При цьому дивує тодішнє прохання від генпрокурора пришвидшити вилучення кулі та теперішнє затягування з надсиланням міжнародно-правового запиту в Німеччину.

«Тепер мені очевидно, що насправді вони не хотіли мати справжню, а не підмінену, кулю як речовий доказ, і експертиза від німців – не в їхніх інтересах», – каже Михайлик.

«З якою метою це робиться? Підміна речового доказу? Затягування слідства? Покривання замовників? Відповідь очевидна. І якщо правоохоронці саботують одну справу, це означає, що не розслідуватимуть і всі інші», – наголошують активісти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: