fbpx
Сьогодні
09:56 23 Січ 2019

Мільярд людей на планеті не мають доступу до електрики

По сьогодні 1 млрд людей у всьому світу не мають доступу до електроенергії.

Про це повідомив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства Фатіх Біроль, виступаючи на панелі "Стратегічний огляд енергії" в рамках Давоського економічного форуму.

"Один мільярд людей на Землі все ще не мають доступу до електроенергії. Африка до сих пір не забезпечена електроенергією, що ганебно. Ще не так давно негативною була і статистика в Індії, але керівництву вдалося і досить швидко це питання вирішити і надати доступ до електроенергії сотням мільйонів людей", – зазначив Фатіх Біроль на форумі в Давосі.

На думку експерта, енергетичне майбутнє світу залежить від розвитку екологічного виробництва та економного споживання електроенергії.

"І я вірю, що електроенергія є безперечним майбутнім глобальної енергетичної системи на довгі роки. Безперечно, нам потрібні газ, нафта, так само як вугілля, енергетичні поновлювані джерела та інші. Але поки світ рухається в бік електроенергії", – сказав виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства.

При цьому Біроль закликав переходити на виробництво електроенергії екологічними методами, переходити на них не дивлячись на високу вартість.

На його переконання, найбільшою проблемою, які впливають на кліматичні зміни на Землі, є потужні електростанції, що працюють на вугіллі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: