fbpx
Сьогодні
09:11 23 Січ 2019

Конгрес заборонив Трампу виводити США з НАТО

Фото Reuters

У якості попереджувальної дії Конгрес США ухвалив законопроект про заборону президенту США одноосібно виводити країну зі складу військового альянсу НАТО.

Про це повідомляє Reuters.

Палата представників Конгресу США схвалила проект закону двопартійним голосуванням: 357 – за, 22 – проти. При цьому проти голосували тільки республіканці.

Тепер документ буде направлений в Сенат, де більшість вже у республіканців.

На прес-конференції перед голосуванням законодавці-демократи заявили, що вони стурбовані повідомленнями про низьку повагу президента до НАТО, 70-річного військового альянсу, який об'єднує Сполучені Штати і Канаду з союзниками в Європі.

Минулого тижня газета "The New York Times" заявила, що кілька разів протягом 2018 року Трамп в приватному порядку говорив своїм радникам, що хоче вийти з НАТО.

В той же час, публічно Трамп неодноразово дорікав союзникам по НАТО, що вони витрачають занадто мало на оборону.

"Цей законопроект … дає зрозуміти, що Конгрес США як і раніше вірить в місію НАТО і попередить будь-які недалекоглядні зусилля з підриву НАТО або одностороннього виведення нашої країни", – заявив лідер більшості в Палаті представників демократ Стені Хойер.

"У якомусь сенсі це безумство, що ми повинні це робити", – додав інший представник Демократичної партії Том Маліновскі.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: