fbpx
Сьогодні
09:00 23 Січ 2019

Кіберполіція затримала в Києві хакера який перехоплював трафік студентів-активістів

Як повідомляють активісти  Studwatch Ukraine, до wi-fi одного із засновників руху намагався під'єднатись проадміністраційний активіст профкому КПІ, Ілля Варжанський. Поліція вилучила в хакера пістолет, ноутбук і raspberry pi.

Інцидент стався 22 січня ввечері, проадміністраційний активіст профкому КПІ, який раніше неодноразово погрожував активістам Studwatch Ukraine, здійснив спробу перехоплення інтернет-зв'язку від квартири активістів. Чи була успішною спроба молодого хакера — не відомо. У момент злому хакер був у балаклаві. Активісти стверджують, неодноразово бачили його поряд із домом.

Хакера виявили звернувши увагу на незвичні повідомлення від антивірусу та пов'язали це з «дивним хлопцем, що сидить у під'їзді з ноутбуком». Активісти докладно документують події в себе на фейсбуці.

Сейчас. К вайфаю одного из основателей Studwatch Ukraine пытался подключиться проадминский активист профкома КПИ, Илья…

Posted by Alex Yarylchenko on Tuesday, January 22, 2019

Весь процес затримання хакера, активісти знімали в трансляції на Фейсбук.

Posted by Ivan Nikolenko on Tuesday, January 22, 2019

Posted by Ivan Nikolenko on Tuesday, January 22, 2019

Studwatch Ukraine – це громадська організація, що об'єднує молодих людей. Команда працює зі студентськими активістами по всій Україні з метою подолання корупції в закладах вищої освіти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: