fbpx
Сьогодні
08:57 23 Січ 2019

Американська розвідка попереджає, що Китай та Росія скоро кинуть виклик США

У найближчі роки Росія і Китай спробують зламати міжнародний порядок, який було встановлено після Другої світової війни.

Про це йдеться в новій розвідувальної стратегії США, передає Радіо Свобода.

Глобальні тенденції, серед яких зниження ролі міжнародних інституцій, атаки на демократію і ізоляціонізм в державних структурах західних держав будуть домінувати в найближчому майбутньому, вважають американські аналітики.

"Тривалі спроби Росії збільшити свій вплив і владу в різних регіонах світу швидше за все, вступлять в протиріччя з цілями і інтересами Сполучених Штатів", – йдеться в документі.

У документі також відзначається занепокоєння посиленням Китаю.

"Військова модернізація в Китаї і його спроби домогтися економічного і територіального домінування в тихоокеанському регіоні і за його межами залишається приводом для занепокоєння, хоча існують можливості спільної роботи з Пекіном з питань, що становлять взаємний інтерес", – йдеться в розвідувальній стратегії

Цей документ оновлюється кожні чотири роки. Після терористичних атак 11 вересня 2001 року американська розвідка називала міжнародний тероризм головною загрозою Сполученим Штатам.

Тепер акцент переноситься на геополітичну нестабільність, нейтралізація наслідків якої може стати головним викликом США.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: