fbpx
Сьогодні
09:12 22 Січ 2019

Віце-прем'єр Італії закликав ЄС ввести санкції проти Франції

Франція викликала посла Італії після того, як італійський віце-прем'єр-міністр звинуватив французів в експлуатації Африки та закликав Євросоюз ввести санкції.

Про це передає ВВС.

У неділю італійський віце-прем'єр Луїджі ді Майо закликав Європейський Союз запровадити санкції проти Франції через її політику в Африці.

Він сказав, що Франція "ніколи не припиняла колонізувати десятки африканських держав".

Італія є місцем, куди протягом останніх років прибували десятки тисяч мігрантів заради нового життя в Європі.

Минулого року Франція критикувала Італію за те, що італійський уряд не дозволив зайти в порти рятувальним суднам, що перевозять мігрантів у Середземному морі.

Італійські чиновники відповіли французам, що ті самі відмовляються приймати мігрантів.

Ді Майо, лідер руху "П'ять зірок" (M5S), який перебуває в коаліційному уряді з ультраправою Лігою Півночі, розкритикував політику Франції під час візиту до центральної Італії.

Критика пролунала на тлі повідомлень ООН про можливу загибель 170 мігрантів внаслідок катастрофи двох суден у Середземному морі.

"ЄС має запровадити санкції проти Франції та всіх країн, таких як Франція, які збіднюють Африку і змушують цих людей виїжджати, тому що африканці мають бути в Африці, а не на дні Середземномор'я", – закликав Луїджі Ді Майо.

"Якщо люди залишають континент сьогодні, це тому, що європейські країни, перш за все Франція, ніколи не припиняли колонізувати десятки африканських країн", – додав він.

За його словами, Франція є однією з тих країн, яка шляхом друку грошей для 14 африканських держав перешкоджає їхньому економічному розвитку.

"І сприяє тому, що біженці залишають континент, а потім помирають у морі або прибувають на наші береги", – зазначив італійський віце-прем'єр.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: