fbpx
Сьогодні
22:08 22 Січ 2019

У Вінниці сплатити проїзд у громадському транспорті тепер можна за допомогою смартфону

З 22 січня у громадському транспорті Вінниці з'явилися наліпки з QR-кодом, які дозволяють пасажирам платити за проїзд, не використовуючи готівку.

Про це повідомляє прес-служба Вінницької міської ради.

У кожному тролейбусі, трамваї та автобусі розмістили по три наліпки, щоб пасажирам було зручно розраховуватись.

Щоб сплатити за проїзд, потрібен смартфон або планшет з підключенням до мережі Інтернет. На пристрої має бути встановлений і підключений додаток Privat24 ПриватБанку. У людини повинен бути банківський рахунок, на якому є кошти для сплати за проїзд.

Як розповів директор Вінницької транспортної компанії Михайло Луценко, безконтактна оплата проїзду в громадському транспорті не потребує багато часу та зусиль. Потрібно підійти до наліпки з кодом. Відкрити на мобільному пристрої додаток Privat24. Обрати позначку «Транспорт», після чого – позначку «Оплата проїзду». Розпочинається сканування коду: потрібно тримати пристрій так, щоб код був у рамці, яка з'явиться на екрані.

Після сканування на екрані можна побачити суму за проїзд, після чого натиснути «Придбати». Тоді з'являється квиток з серійним номером, видом транспорту, його номером, датою та часом видачі. Після чого треба натиснути «Закомпостувати». Банківська комісія за послугу відсутня, пасажир оплачує лише вартість квитка.

Кондуктору та контролеру потрібно буде показати квиток у електронному вигляді, який зберігається у мобільному додатку Privat24.

Паралельно пасажири можуть розраховуватись готівкою, як і раніше.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: