fbpx
Сьогодні
14:22 22 Січ 2019

NYТ докорила Трампу через відсутність відповіді на агресію РФ в Керченській протоці

Фото Reuters

Президент США Дональд Трамп і його адміністрація не вжила жодних суттєвих кроків у відповідь на агресію РФ в Керченській протоці, незважаючи на узгодження можливих відповідей у Вашингтоні, пише американська газета The New York Times.

У списку варіантів "відповіді США" на агресію в Керченській протоці було введення нових санкцій проти Росії, відправка американського судна для заходу в порт, а також розгортання спостерігачів.

Через два місяці після інциденту, незважаючи на широку підтримку усередині адміністрації, Трамп не вжив жодних заходів, пише газета. Не вжили заходів і європейські союзники США, підкреслює NYT. За словами американських чиновників, відповідні заходи все ще знаходяться на стадії розгляду в Вашингтоні.

Політика Трампа щодо Росії знову привернула пильну увагу після інформації про те, що ФБР в 2017 році відкрила розслідування щодо того, чи не діяв американський президент по указу Росії. 

Аналітики звертають увагу на подвійність американської політики через невідповідність заяв Трампа і дій його адміністрації.

Раніше, президент США Дональд Трамп звинувачував свого попередника Барака Обаму в анексії Росією українського півострова Крим. Він також заявляв, що не допустив би цього.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: