fbpx
Сьогодні
15:13 21 Січ 2019

ЄС наклав санкції на очільника ГРУ Росії та агентів "Петрова" і "Боширова"

Євросоюз опублікував посади людей, на які були накладені санкції за використання хімічної зброї.

Відповідну інформацію опублікувала Рада міністрів ЄС закордонних справ.

"У список включені двоє співробітників ГРУ, а також глава ГРУ і його заступник, що несуть відповідальність за транспортування і застосування в Солсбері (Великобританія) нервово-паралітичного речовини 4 березня 2018 року ", – йдеться в заяві.

Прізвища, які підпали під санкції людей в ЄС обіцяють оприлюднити незабаром, але згідно наявної інформації вже зрозуміло, що мова йде про Ігора Костюкова – очільника Головного управління Генштабу Збройних сил РФ (колишнє ГРУ) та агентів "Боширова" (Анатолій Чепіга) і "Петрова" (Олександр Мішкін).

Громадяни Росії "Олександр Петров" і "Руслан Боширов" підозрюють у спробі отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля і його дочки Юлії у березні 2018 року.

Санкції передбачають заборону на в'їзд до ЄС і заморожування активів. Крім того, фізособи і компанії з ЄС не мають права передавати грошові кошти в розпорядження фігурантів списку санкцій.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: