fbpx
Сьогодні
17:16 21 Січ 2019

WhatsApp поставив ліміт на пересилку повідомлень, щоб боротися з фейками

Месенджер WhatsApp обмежує можливість пересилання будь-якого окремого повідомлення. Тепер текст або відео можна переслати не більше п'яти разів.

Так команда месенджера планує боротися з поширенням неправдивої інформації на платформі, повідомляє BBC.

Сервіс, який належить Facebook, вже ввів подібне обмеження в Індії шість місяців тому. Цей крок послідував за безліччю спроб лінчування через неправдиві новини.

До сих пір користувачі в інших місцях могли пересилати повідомлення до 20 разів. Оновлення правил додатку було анонсовано на заході в Індонезії. У цій країні в квітні пройдуть загальні вибори.

"Це рішення допоможе WhatsApp зосередитися на особистих повідомленнях з близькими контактами. Ми будемо продовжувати прислухатися до відгуків користувачів про їхній досвід і з часом шукати нові способи поводження з вірусним контентом", – зазначив представник сервісу.

Втім, пересилати повідомлення можна не тільки окремим людям. До групи WhatsApp можна зареєструвати до 256 користувачів. Таким чином, теоретично, один користувач може тепер переслати повідомлення тільки 1280 іншим особам, а не 5120. Однак ніщо не заважає тим, хто отримав повідомлення, знову поширити його до п'яти разів.

Обмеження настає одночасно з тим, що WhatsApp і інші сервіси Facebook піддаються ретельному аналізу на предмет їх ролі в поширенні пропаганди в Інтернеті. Наприклад, Facebook оголосив, що видалив 500 сторінок і облікових записів, які, ймовірно, брали участь в поширенні підроблених новин в Центральній Європі, Україні та інших країнах.

В 2018 році в Індії вбили людину через фейк. Громадська організація в Непалі випустила вірусне відео, присвячене проблемі кіднепінгу. Воно стало популярним в Індії – але не в тому вигляді, як це було задумано. Його почали поширювати в месенджерах і соцмережах, супроводжуючи повідомленнями про плановані викрадення дітей. Історія досягла апогею, коли розлючений натовп до смерті побив 26-річного каале Рама, прийнявши його за викрадача.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: