fbpx
Сьогодні
12:19 21 Січ 2019

Відома суддя-викривачка подалась на конкурс з обрання Вищого антикорупційного суду

Нещодавно поновлена на посаді суддя-викривачка з Полтави Лариса Гольник відправила заяву до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про повернення її у конкурс з обрання суддів Вищого антикорупційного суду.

Суддя, яка пішла проти системи, повідомила про це у себе на фейсбуці.

Відправила до Вища кваліфікаційна комісія суддів України заяву про повернення мене у конкурс з обрання суддів Вищого антикорупційного суду.

Posted by Лариса Гольник on Sunday, January 20, 2019

Лариса Гольник стала відома після того, як у травні 2014 року до Жовтневого районного суду Полтави надійшла справа міського голови Олександра Мамая. Йшлося про конфлікт інтересів щодо земельних ділянок, які він надав своїй падчерці. Гольник відмовилася винести рішення на користь мера Полтави Олександра Мамая. Резонансна справа набула розголосу через корупційне викриття мера та тиск на Ларису Гольник з боку головуючого суду.

На суддю-викривачку було подано ряд скарг від колег та адвоката мера Полтави. У травні Вища рада правосуддя вирішила притягнути до дисциплінарної відповідальності суддю Ларису Гольник і застосувати до неї адміністративне покарання у вигляді догани з позбавленням доплат упродовж місяця.

18 січня Верховний Суд скасував рішення Вищої ради правосуддя щодо винесення догани судді Ларисі Гольник, а сама суддя отримала спеціальну нагороду від міжнародної неурядової організації "Blueprint for Free Speech" за "мужність та доброчесність з метою належного розслідування корупції в судовій сфері".

Читай ексклюзивне інтерв'ю з Ларисою Гольник: Про чесний суд треба думати, коли ти «на коні», а не «під конем»

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: