fbpx
Сьогодні
16:35 21 Січ 2019

Міністр культури розповів, де у Києві хочуть встановити пам'ятник Петлюрі

У столиці України може з'явитися пам'ятник на честь головного отамана Військ і флоту УНР Симона Петлюри. 

Про це розповів міністр культури України Євгеній Нищук після відкриття меморіального барельєфа Петлюрі в Києві.

"На жаль, обговорення самого пам'ятника тривало ще з 2006 року, але, як з'ясувалося на останніх нарадах, через ті чи інші обставини руки не доходили… Сьогодні ми говоримо про те, що Київська міська адміністрація має надати землю, місце, де буде проведено конкурс. І в майбутньому обов'язково в Києві має бути пам'ятник Симону Петлюрі", – сказав Нищук.

Відповідаючи на запитання про можливе місце встановлення такого пам'ятника, він зазначив, що це може бути місце біля Будинку вчителя в Києві.

"Я думаю, що у рамках реставрації Будинку вчителя, як будинку, який тісно пов'язаний з Українською Народною Республікою, я думаю, що одне з ймовірних місць може бути біля Будинку вчителя", – заявив міністр.

Що стосується можливого встановлення пам'ятника Петлюрі на місці пам'ятника Миколі Щорсу, Нищук заявив, що він не проти, але "це не питання Міністерства культури, це в площині Київської міської адміністрації".

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року Кабінет Міністрів України затвердив план заходів щодо святкування 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років і вшанування пам'яті її учасників, який передбачав спорудження пам'ятника Симону Петлюрі в Києві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: