fbpx
Сьогодні
16:13 20 Січ 2019

В Азербайджані заборонили продаж морозива з окупованого Криму

Завдяки роботі посольства України в Азербайджані офіційний Баку заборонив реалізацію книг, в яких окупований Крим вказано, як російський, а також припинив продаж морозива з незаконно анексованого півострова.

Повідомляється, що українці, які перебували в Азербайджані наприкінці минулого року, виявили в торговельній мережі морозиво, на етикетках якого виробник і місце виробництва вказано так: "ТОВ "Доброе": 295034, Россия, Республика Крым, г. Симферополь, ул. Куйбышева, дом 29, кв. 107″.

Туристи повернули цей продукт продавцям, а також звернулися до посольства нашої країни в Азербайджані, пише УНН.

Посольство звернулося до органів влади Азербайджану, щоб заборонити продаж виявленої продукції та запобігти її ввезенню на територію країни, бо це суперечить офіційній позиції Азербайджану на підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

"Терміново провели зустрічі посла України Олександра Міщенка з керівництвом профільних міністерств і відомств Азербайджану для вжиття невідкладних заходів із блокування всіх каналів постачання і реалізації продукції, в якій заперечено територіальну цілісність України. Правоохоронцям доручили вилучати всю продукцію з торговельної мережі, де український Крим зображено як територію РФ. Із книжкових магазинів вилучили книжки, атласи, підручники, енциклопедії російських видавництв, у яких український Крим зображено як територію РФ", – сказано в повідомленні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: