fbpx
Сьогодні
12:48 20 Січ 2019

Цьогоріч вчені запустять "найшвидшу" криптовалюту

Міжнародна група вчених зайнялася розробкою "надшвидкої" криптовалюти Unit-e. Вона працюватиме зі швидкістю до 10 тис. транзакцій на секунду, але фахівці все одно не впевнені у її майбутньому.

Запуск віртуальної валюти запланований на другу половину 2019 року, пише Еspreso.tv з посиланням на Bloomberg.

Криптовалюта Unit-e стала першою ініціативою некомерційного фонду Distributed Technology Research (DTR), створеного вченими зі Стенфордського університету, Массачусетського технологічного інституту (MIT) і Каліфорнійського університету в Берклі за підтримки хедж-фонду Pantera Capital.

Основною особливістю Unit-e стане швидкість обробки транзакцій: вчені запевняють, що вона складе 10 тисяч на секунду. При цьому інші криптовалюти наразі помітно повільніші: біткоїн дозволяє проводити не більше семи транзакцій на секунду, а Ethereum – до 30 транзакцій. Найвища швидкість проведення транзакцій на сьогодні у Visa – до 1,7 тисяч на секунду.

Для отримання такої швидкості група вчених планує повністю деконструювати технологію блокчейну, яка підтримує більшість криптовалют, і поліпшити кожен її елемент.

Експерти відзначають, що попри величезний потенціал технології Unit-e, її запуск може лишитися без уваги, оскільки ринок криптовалюти знаходиться на мінімальному рівні за останні кілька років.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: