fbpx
Сьогодні
Фото, відео 18:30 20 Січ 2019

Друге життя: у Нідерландах створюють унікальні музичні скриньки зі старих дерев

Щороку в Нідерландах вирубують тисячі дерев: через трухлявість, за потреби прокласти дорогу на їх місці, або ж з інших причин. Однак їхня деревина не витрачається даремно: її забирає «міський лісник» Робін Вуд, щоб перетворити на гарні музичні скриньки.

Про це передає epochtimes.com.ua.

Роб де Луфф, мебляр за професією, заснував компанію із влучною назвою «Робін Вуд» (англ. Robin Wood — буквально «Гай малинівки» або «Деревина Робіна»; використовується гра слів) три роки тому. Відчувши потяг до творчості, Роб вирішив перейти від виробництва меблів до заняття, яке поєднує в собі два захоплення: музику і ремесло. Тепер він дає нове життя старим міським деревам, роблячи з них чудові музичні скриньки.

У своїй роботі Роб використовує зрубані дерева, які інакше було б пущено на подрібнення. Вік деяких із них — понад сто років. Одні було зрубано через хворобу або пошкодження, а інші — через планову реконструкцію міста. Роб каже, що кожне дерево унікальне і має свою історію, яка не повинна зникнути. Завдяки його майстерності вона розкривається перед нами в мелодії і залишається у красі виробу.

Скриньки Роба грають в основному музику композиторів-класиків (наприклад, Бетховена або Моцарта). Також можна вибрати мелодії сучасних композиторів (Уолта Діснея), відомі саундтреки та ін. Майстер використовує механізми з Англії, Німеччини та Франції і завжди особливо пильно стежить за якістю звуку. Роба зачаровує резонансне підсилення: йому подобається, коли в його скриньках ледь чутний звук посилюється механізмом, переростаючи у дзвінку мелодію.

Майстер працює з різними породами деревини: буком, акацією, ясенем, платаном і липою. Двох однакових скриньок «Робін Вуд» не існує, адже кожен тип дерева має свої якості, зовнішній вигляд і колір, а також унікальний малюнок.

У нижній частині виробу вказано номер, за яким можна дізнатися, яке дерево використовувалося для її створення. На замовлення майстер також гравіює текст, ім'я або дату народження, завдяки чому музична скринька стає ще незвичайнішою.

На сьогодні Роб створив вже близько 1000 музичних скриньок різних типів: від маленьких коробочок із ручним механізмом (його потрібно заводити самостійно), до скриньок, мелодія яких починає грати автоматично, коли їх відкривають.

На сайті Robin Wood Music Boxes можна вибрати модель виробу, породу дерева, мелодію та зображення, яке буде вигравірувано на скриньці. Без сумніву, багатьом буде приємно отримати в подарунок таку чарівну річ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: