fbpx
Сьогодні
16:53 19 Січ 2019

Юрист "Кварталу 95" прокоментував надходження коштів з Росії

Юрист "Кварталу 95" Іван Баканов прокоментував інформацію журналістів-розслідувачів про наявність у потенційного кандидата в президенти України Володимира Зеленського бізнесу в Росії.

Зокрема юрист пояснив, що компанія "Грин Фильмс", яка пов'язана з Володимиром Зеленським і за озвученою інформацією лише у період з 2014 по 2017 роки отримала прибутків в РФ на суму 13 млн дол. – вимушена брати ці кошти, пише УНН.

Баканов стверджує, що це роялті від прокату фільмів, які за діючими контрактами будуть надходити аж до 2021-2023 років.

"На жаль, ці контракти укладені до 2021-2023 років. Це контракти стосуються роялті, що отримує ця компанія за вироблені фільми в 2010-2014 роках", – пояснюють у "Кварталі".

Баканов також переконує, що для закриття вказаних компаній начебто необхідна особиста присутність "кварталівців" в РФ, що неможливо через відкриті кримінальні справи.

"Ми би хотіли ці компанії закрити, але на превеликий жаль, ми не маємо такої можливості, тому що не можемо туди самі поїхати. Такі завдання на закриття компанії були поставлені, але проти Володимира, проти "Кварталу" в РФ порушили кримінальні справи, і приїхати туди не видається можливим", – сказав Баканов.

Нагадаємо, журналісти-розслідувачі програми "Схеми" знайшли в РФ три компанії "Вайсберг Пикчерс", "Платинумфильм" та "Грин Филмс", засновникам яких є кіпрська компанія Green Family LTD. Вона ж – співзасновниця ТОВ "Квартал 95" в Україні.

Окрім прибутків, журналісти також виявили, що "Грин Филмс" фінансується з бюджету РФ.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: