fbpx
Сьогодні
18:57 19 Січ 2019

У Польщі попрощалися із вбитим мером Гданська

Фото Reuters

У Польщі відбувся похорон вбитого мера Гданська Павела Адамовича.

У Маріацькій базиліці відбулася заупокійна меса трагічно померлого президента Гданська Павела Адамовича. Месу очолив голова Конференції єпископату Польщі, архієпископ Станіслав Гондецький, повідомляє Польське радіо.

У храмі на заупокійній месі були присутні 3,5 тис. людей. Десятки тисяч зібралися перед телеекранами, встановленими у декількох пунктах Гданська, зокрема перед ратушою біля фонтана Нептуна. Багато людей принесли з собою національні прапори, прапори міста Гданська.

Gdansk

Фото Reuters

У поминальних заходах брали участь президент Польщі Анджей Дуда, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравєцький та голова Європейської ради Дональд Туск. У костелі були присутні екс-президенти Польщі: Лєх Валенса, Алєксандр Кваснєвський та Броніслав Коморовський, а також екс-прем'єри: Влодзімєж Цімошевич, Вальдемар Павляк та Казімєж Марцінкєвич.

Gdansk

Фото Reuters

У похороні Павела Адамовича також брав участь президент Німеччини Йоахім Гаук та бургомістри Роттердама, Бремена, Лейпцига і Гамбурга.

Після початку похоронної меси митрополит Гданський Славой Лєшек Глудзь переказав родині Павела Адамовича співчуття від Папи римського Франциска.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: