fbpx
Сьогодні
12:26 18 Січ 2019

Вчені знайшли в тілі людини 4 тисячі раніше невідомих мікроорганізмів

Вчені з Трентського університету виявили в мікробіомі людини майже 4 тисячі нових видів мікроорганізмів.

Про це йдеться у дослідження біологів, яке опублікували в журналі Cell.

Мікробіом людини – це безліч мікроорганізмів, які живуть в симбіозі з людиною в різних частинах його тіла. Наприклад, в ротовій порожнині, репродуктивній системі і в кишечнику.

Дослідники припустили, що з переходом великої кількості людей на західний спосіб життя, який передбачає кращу гігієну і вищу якість харчування, відбулися зміни і в мікробіомі людини.

Біологи дослідили людей з 32 країн світу, в числі яких були "західні" (США, Китай, Ізраїль, Швеція і Данія) і відсталі країни (Монголії, Танзанії, Фіджі і інші).

В результаті дослідники виявили майже 4 тисячі нових видів мікроорганізмів. Причому більшість з них були знайдені в організмі жителів країн "третього світу".

"Наш мікробіом еволюціонував разом з нами протягом мільйонів років, але недавній перехід до західного способу життя, що включає кращу гігієну, доступ до антибіотиків і дієту з високим вмістом жирів, вплинув на наш кишечник і змінив симбіоз мікробіома та людини", – кажуть науковці.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: