fbpx
Сьогодні
14:08 18 Січ 2019

"Укрзалізниця" дозволила людям з інвалідністю купувати пільгові квитки онлайн

Очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що компанія запустила важливу функцію, завдяки якій люди з інвалідністю зможуть купувати пільгові квитки онлайн. З його слів, наразі ця функція працює у тестовому режимі й доступна лише на сайті з бронювання квитків, але згодом вона з'явиться і в мобільних додатках.

«Відсьогодні люди з інвалідністю зможуть придбати пільгові квитки онлайн. Під час оформлення через інтернет інформація про посвідчення, яке дає право на пільговий проїзд, перевіряється в режимі реального часу», – написав Кравцов у своєму Facebook.

Для того, щоб купити пільговий залізничний квиток онлайн, необхідно на етапі оформлення замовлення обрати пільгову категорію зі списку, після чого обрати свою пільгову категорію і ввести номер свого посвідчення. Також людина з інвалідністю зможе купити квиток на свого супровідника. Кравцов також опублікував відеоінструкцію, як це зробити.

Надважливу функцію запускаємо на booking.uz.gov.ua. Відсьогодні люди з інвалідністю зможуть придбати пільгові квитки онлайн. Під час оформлення через Інтернет інформація про посвідчення, яке дає право на пільговий проїзд, перевіряється в режимі реального часу. Раніше для цього треба було їхати виключно у каси на вокзалах. Поки цей сервіс у тестовому варіанті, він працює лише на сайті, в подальшому – буде доступний і в мобільному додатку. Укрзалізниця – Ukrzaliznytsia крок за кроком впроваджує європейські стандарти обслуговування пасажирів і створює безбар'єрний простір і на вокзалах, і в онлайн-сервісах. Volodymyr OmelyanSevki AcunerВалерій СушкевичBoris Kozyr

Posted by Євген Кравцов on Wednesday, January 16, 2019

Зазначимо, що раніше для цього треба було їхати виключно у каси на вокзалах. Це обурювало людей з інвалідністю, адже для низки категорій таких людей діє знижена вартість квитків у період з 1 жовтня по 15 травня. Вони кілька років домагалися від компанії реалізувати цю можливість за прикладом продажу квитків для студентів. Однак у компанії апелювали до того, що Міністерство освіти надало їй базу номерів студентських квитків, тоді як бази пенсійних посвідчень не було. Відтак компанія перекидала відповідальність за відсутність такої функції на Міністерство соціальної політики, яке не надавало «Укрзалізниці» такої бази.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: