fbpx
Сьогодні
15:23 18 Січ 2019

У 2019 році ліцей Богуна вперше набиратиме дівчат

З цього року в ліцей Богуна вперше зможуть вступити не лише хлопці – це передбачено політикою гендерної рівності Міністерства оборони України.

Набиратимуть на навчання 8-класниць. Дівчатам потрібно буде скласти іспити та фізпідготовку на рівні з хлопцями, повідомляє ТСН.

Найменші ліцеїсти, від 13 до 15 років, навчаються в Боярці – там розташований Навчально-оздоровчий комплекс ліцею імені Богуна. Щоб вступити до нього, складають чотири іспити – українську та англійську мови, математику і фізкультуру. Зараз там 254 дитини, з яких 211 – це пільгова категорія.

З наступного року до сьомої роти мають вступити дівчата. На кожну дитину передбачено 280 тисяч гривень, така ж сума буде виділена і на кожну з дівчат.

Дівчатам облаштовують окремі туалети та душові. У ліцеї багато що будується за волонтерський кошт, зроблено ремонт приміщень, встановлено металопластикові вікна. Українки зі США вже допомогли пралками та сушарками.

Їсти ж усі вихованці будуть разом чотири рази на день.

Довідка. Київський військовий ліцей імені Івана Богуна (колишнє Київське суворовське військове училище) – середній загальноосвітній навчально-виховний заклад нового типу з військово-професійним напрямом навчання і виховання.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: