fbpx
Сьогодні
10:55 18 Січ 2019

Стало відомо, коли Порошенко оголосить про висунення у президенти

Фото АПУ

Президент України Петро Порошенко оголосить про балотування на 2-й строк наступного місяця.

Про це повідомляє LB.ua із посиланням на джерело у керівництві фракції БПП.

"Президент оголосить про висунення на другий термін 2 лютого. Буде великий форум із висунення єдиного кандидата від демократичних сил. Там і заявить", – сказав співрозмовник видання, один з нардепів.

Депутат також зазначив, що передвиборчим аргументом Порошенка, окрім Томосу про автокефалію та монетизації субсидій, стане підвищення пенсій на 17-20% у березні поточного року.

При цьому депутат визнав, що грошей на таке підвищення в бюджеті наразі немає.

"Грошей на це в скарбниці немає. Очікувалося, що ці кошти будуть отримані від розмитнення "євроблях". Але вже зараз видно, що реальні надходження на порядок менші, ніж ми прогнозували, затверджуючи бюджет-2019″, – говорить депутат.

При цьому він зазначив, що ситуація ускладнюється ще й тим, що МВФ виступає категорично проти збільшення дефіциту Пенсійного фонду.

"Тому зараз шукаємо гроші, думаємо, де їх узяти, щоб пенсії були підвищені",- додав співрозмовник видання.

За чинним законодавством, кандидати в президенти можуть подати документи для реєстрації в ЦВК до 3 лютого включно. Перший тур виборів президента України призначено на 31 березня 2019 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: