fbpx
Сьогодні
11:09 17 Січ 2019

В Європі хочуть збудувати новий адронний коллайдер, який буде в рази потужніший

Європейська організація з ядерних досліджень (CERN) планує будівництво нового коллайдера.

Про це повідомляє Digital trends.

Організація планує доповнити, а потім і замінити Великий адронний коллайдер, який приніс науці підтвердження теорії про бозон Хіггса.

Новий коллайдер (названий Циркулярним) буде значно потужнішим за старий і "прокладе шлях для великих досліджень в галузі фізики елементарних частинок".

Великий адронний коллайдер почав працювати в 2010 році і призвів до відкриття бозона Хіггса – "частинки Бога", яку до цього ні разу не вдавалося спостерігати.

Він залишиться у робочі стані аж до 2053 року і продовжуватиме працювати на благо науки.

Новий Циркулярний коллайдер має на меті вийти за межі бозона Хіггса і заглянути в туди, куди не зміг старий прискорювач частинок.

Новий коллайдер буде значно потужніший, ніж старий.

Він буде мати в діаметрі 62 милі та споживатиме енергії до 100 ТеВ.

Вчені ще зустрінуться протягом наступних двох років, аби обговорити плани майбутнього коллайдера і дослідження фізики елементарних частинок.

Термін служби нового колайдера становитиме від 15 до 20 років. Очікується, що проектування і будівництво обійдеться в 9 мільярдів євро.

Вчені сподіваються, що більш потужний коллайдер відкриє двері в новий світ фізики.

Циркулярний коллайдер також може допомогти вченим досліджувати такі теми, як взаємодія темної матерії з антиречовиною. Ці експерименти можуть привести до кращого розуміння походження і раннього розвитку нашого всесвіту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: