fbpx
Сьогодні
13:45 17 Січ 2019

Рада ухвалила закон про закупівлю зброї за кордоном без посередників

Верховна Рада дозволила закупляти за кордоном зброю без додаткових посередників.

За ухвалення відповідного законопроекту № 9122 проголосували 236 народних депутатів за мінімально необхідних 226-ти.

Закон дозволяє Міністерству оборони отримувати напряму оборонну продукцію без залучення посередництва компаній- спецекспортерів.

Законом визначено, що закупівля продукції чи послуг оборонного призначення на потребу Збройних сил та інших військових формувань може здійснюватися в іноземних або вітчизняних компаніях шляхом укладення контракту.

У разі здійснення закупівлі такої продукції в іноземної компанії на суму, що перевищує п'ять мільйонів євро, обов'язковою умовою є одержання Україною в особі офсетного бенефіціара відповідних компенсацій.

Одержання Україною компенсацій здійснюється шляхом укладення та виконання компенсаційного (офсетного) договору, який є зовнішньоекономічним договором (контрактом), що укладається в письмовій формі між офсетним бенефіціаром та іноземною юридичною особою.

Згідно із законом, офсетним бенефіціаром, що отримує компенсації, може бути державний замовник або інший суб'єкт відносин державної форми власності, відбір якого здійснюється офсетною комісією за поданням державного замовника.

Порядок укладення компенсаційних (офсетних) договорів та види компенсацій визначаються Кабінетом міністрів України.

Цей закон набуває чинності у наступний день після його опублікування.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: