fbpx
Сьогодні
Фото 13:24 17 Січ 2019

Facebook видалив сотні пов'язаних з Росією груп, які писали про Україну

Соціальна мережа Facebook видалила 364 групи та акаунти, які брали участь у скоординованій недостовірній поведінці.

Про це повідомляє сама соцмережа.

Виявлено, що дві операції проводилися з Росії, одна з яких була активна в декількох країнах, а інша була специфічною для України.

"Ми не знайшли жодних зв'язків між цими операціями, але вони використовували подібну тактику, створюючи мережу акаунтів, щоб ввести в оману інших про те, хто вони є і що вони роблять", – йдеться в повідомленні.

Особи, що стоять за цими акаунтами та групами, здебільшого представляли себе українцями, і вони керували різними фейковими профілями, поширюючи місцеві українські новини на різні теми, такі як погода, протести, НАТО і стан охорони здоров'я в школах.

"Ми визначили деяке технічне співпадіння з діяльністю, що походила з Росії перед проміжними виборами у США, зокрема поведінку, що мала характеристики попередньої діяльності Агентства iнтернет-досліджень (IRA – російська "фабрика тролів". – Ред.)", – заявили у Facebook.

Приклади російського контенту Приклади російського контенту Приклади російського контенту Приклади російського контенту Приклади російського контенту Приклади російського контенту Приклади російського контенту Приклади російського контенту

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: