fbpx
Сьогодні
19:44 17 Січ 2019

Держкіно оприлюднило список нових заборонених фільмів

У 2018 році в Україні заборонили демонструвати 139 фільмів і серіалів.

Про це повідомив голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко, передає "Укрінформ".

За інформацією заступника голови Держкіно Сергія Неретіна, у зв'язку з невідповідністю положенням закону України "Про кінематографію" було заборонено для демонстрації 139 фільмів і серіалів

Крім того, склали також перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці України – так званим "чорним списком" Міністерства культури, який складають на підставі даних СБУ.

У 2018 році у перелік осіб увійшли нові імена, зокрема, режисер Микита Михалков, актори Володимир Меньшов, Аліса Фрейндліх, Ірина Алфьорова, Олександр Баширов, Леонід Ярмольник та інші.

На запит агенства, Неретін назвав фільми, що потрапили до переліку заборонених. Серед них є сучасні російські серіали "Штрафбат", "Балада про бомбера", "Останній бій майора Пугачова", "Агент особливого призначення 3", "Заходь – не бійся, виходь – не плач".

До списку потрапили також повнометражні стрічки такі, як "Легенда № 17" про радянського хокеїста Валерія Харламова, "Нічна варта" і "Денна варта" Тимура Бекмамбетова, "Кохання у великому місті 2", "Європейський конвой" та інші.

Перевірку Держкіноне пройшли перший та другий сезони українського детективного серіалу "Нюхач".

У "чорному списку" опинилась низка фільмів з 1990 років. Зокрема такі стрічки, як "Настя" і "Орел та решка" Георгія Данелії, "Амерікан бой", "На Дерибасівській гарна погода" і "Дитина до листопада".

З 2014 року через невідповідність положенням закону "Про кінематографію" Держкіно заборонило 778 фільмів та серіалів, в основному, російського виробництва.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: