fbpx
Сьогодні
22:32 17 Січ 2019

Богослужіння у Софійському соборі і Андріївській церкві відбуватимуться тільки на великі свята

Софійський собор і Андріївська церква не буде місцем постійних богослужінь помісної церкви. Служба там відбуватиметься тільки на великі церковні та державні свята.

Про це заявив міністр культури Євген Нищук на прес-конференції 17 січня, повідомляє Укрінформ.

"Очевидно, що йдеться зараз про богослужіння, які є на головні або церковні свята, або державні. Тобто якщо беремо церковний календар, то це Різдво, це Великдень. Це День Незалежності – міжконфесійна молитва представників усіх релігійних організацій, усіх конфесій, як то було. Це прекрасна традиція, коли в нашій святині, яка об'єднує всіх, можуть всі здійснити цю молитву. Це Покрова і так далі", – сказав Нищук.

Він зазначив, що "не йдеться про якусь щотижневу сталу практику".

"Тому що ми розуміємо, що це є пам'ятка не просто національного значення, це є пам'ятка ЮНЕСКО. Там є великі обмеження щодо кількості людей, які присутні, щодо того, що не можна палити свічки активно і довго, що там насправді продовжуються реставраційні роботи. Так само, як і в Андріївській церкві. Це ж, такого ж циклу, стосується й Андріївської церкви", – додав міністр культури.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: