fbpx
Сьогодні
18:56 16 Січ 2019

ЄС запросив консультації з Україною щодо заборони експорту лісу

Євросоюз офіційно запросив проведення двосторонніх консультацій з Україною в рамках врегулювання торговельної суперечки щодо заборони експорту лісу. Механізм таких консультацій передбачений в Угоді про Асоціацію Україна-ЄС.

Відповідне повідомлення розміщено на сайті Єврокомісії.

«ЄС вважає, що довгострокові торговельні обмеження, введені Україною, є порушенням ключових торговельних положень Угоди про Асоціацію Україна-ЄС, яка забороняє будь-які форми експортних обмежень», – йдеться у повідомленні.

Єврокомісія зазначає: незважаючи на те, що ЄС рішуче підтримує законні заходи окремих держав із захисту лісів та у боротьбі із їх незаконною вирубкою, Євросоюз постійно заявляє, що введена Україною заборона на експорт не може вважатися належною або ефективною мірою для досягнення такої мети, і продовжує пропонувати співпрацю в сфері збереження лісів та відповідного менеджменту.

«Консультації відповідно до Угоди про асоціацію Україна-ЄС є першим кроком у врегулюванні суперечок. ЄС сподівається, що проблема може бути успішно вирішена в ході таких двосторонніх консультацій», – йдеться у документі.

Слід зазначити, що мораторій на експорт лісу-кругляку діє в Україні з 2015 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: